Vegetarische stoof van pastinaak

Heerlijk als vleesvervanger in een stoofpotje!

Ingrediënten
1 pastinaak
2 teentjes uitgeperste knoflook
1 kopje kokos schaafsel
1 kopje Shoyu-saus (of andere soja-saus)
zout*
peper
Olie (rijst- of kokosolie)
* pas met zout op als de sojasaus al erg zout is, eventueel weglaten

Voorbereiding
* Borstel de pastinaak schoon en snij de ruwe delen van de schil weg
* snij de plakken van ongeveer +/- 1 cm
* snij uit de plakken kleine reepjes/stukje van +/- 3 a 4 centimeter
(als je de stukjes te klein zijn worden ze te snel gaar en verlies je de structuur)
* doe de gesneden stukjes in een kom
* voeg de Shoyu- of andere sojasaus toe
* Voeg de knoflook toe
* Roer een paar keer door zodat de pastinaak geheel bruin is geworden
* laat de pastinaak – onder een paar keer omscheppen – minimaal 20 minuutjes staan

Bereiding
* Verhit de olie in een koekenpan en verhit deze
* Als de olie heet genoeg is, de pastinaakstukjes toevoegen en op hoog vuur een paar minuten bakken. Pas op dat de sojasaus niet verbrand!
* Zet het vuur laag en voeg al roerend de kokosschaafsel toe 
* Zet de gesloten pan op een laag vuur (eventueel op een sudderplaatje) totdat de pastinaak gaar is. Af en toe omscheppen.

Tips
* Voeg naar eigen smaak nog andere kruiden toe!
* Een pittige variant? Voeg een mespunt(je) sambal toe!
* Lees hier meer over de Qi/energetisch werking van voeding en hoe je deze kan beïnvloeden via bereidingswijze.

Reacties zijn gesloten.