Pompoensoep

pompoensoep

Ingrediënten
1 kleine pompoen
1 winterpeen
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
stukje gember
1 frisse appel
1 sinaasappel
1 pakje vegetarische worstjes
2 blokjes groentebouillon
cajennepeper
olijfolie
1 liter water
Evt.crème fraiche

Voorbereiding
* Maak de groenten schoon,
* Schil eventueel de pompoen, halveer de pompoen, verwijder de pitten en snij in stukjes.
* Snij de wortel in stukjes
* Pel en snipper de sjalotten en knoflook
* Snij de gember en hak een stukje ter grote van 2 dobbelstenen fijn
* Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes
* Pers de sinasaappel
*  Snij de vegetarische worstjes in plakjes

Bereiding
* Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en gember 3 minuten op lage temperatuur
* Voeg de pompoen en wortel toe en bak 5 minuten op middelhoge temperatuur
* Schep het mengsel af en toe om
* Voeg het water toe, de groentebouillonblokjes, de appel en het sinaasappelsap toe, breng aan de kook en laat de soep afgedekt 20 minuten koken
* Pureer de soep met de staafmixer. Proef en breng op smaak met cayenne peper
* Voeg net voor het einde de vegetarische worstjes toe en verwarm ze zo in de soep 

* Evt. opdienen met een schepje crème fraiche
* Voeg voor een Marokaanse tint tegelijk met de groente 1 tot 2 theelepels ras-el-hanout toe en bestrooi de soep met koriander 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *